Pridať recept

Linecká tortička pod snehom

ingrediencie

CESTO

200 g
margarín
280 g
múka hladká
140 g
cukor práškový
100 g
mleté orechy
70 g
rozpustená horká čokoláda
2 ČL
vanilkový cukor DrOetker
2 ks
vaječný žĺtok
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 štipka
soľ

KRÉM

250 ml
šľahačka
250 g
jemný tvaroh
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker Smeta-fix
2 PL
cukor práškový
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker

postup

1.
Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a premiešame s mletými orechami. Pridáme práškový, vanilkový cukor, pokrájaný margarín, žĺtky, rozpustenú čokoládu a soľ a vymiešame hladké cesto. Zabalíme do potr. fólie a necháme 1-2 hodiny odpočívať v chladničke.
 
2.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary – ja som použila formičku kvetinky. Uložíme ich na plech a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10 minút.
3.
Do misy dáme vychladenú šľahačkovú smotanu, pridáme stužovač šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru a ručným šľahačom vymiešame dotuha. Do vyšľahanej šľahačky postupne prišľahávame tvaroh. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prišľaháme ešte 1-2 PL práškového cukru.
4.
Tortičky tvoríme tak, že vrstvíme koláčiky a šľahačkovú plnku. Môžme pomedzi to podávať aj nejaké bobuľové ovocie, keďže je sezóna. Ozdobíme čokoládovou polevou. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...