Pridať recept

Liptovský guláš

ingrediencie

1500 g
bravčové pliecko
100 g
údená slanina
100 g
masť
300 g
cibuľa
30 g
cesnaku
20 g
sladká paprika
30 g
soľ
1 g
mleté čierne korenie
1200 g
zemiaky
3000 ml
vývar

postup

1.
Pliecko nakrájame na väčšie kúsky, údenú slaninu rovnako na väčšie kúsky.
 
2.
Slaninu dáme s masťou rozpustiť. Akonáhle zosklovatie, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a necháme zpeniť, pridáme mletú papriku, mäso a osolíme, restujeme.
3.
Keď sa šťava vyrestuje, necháme mäso pri stálom miešaní upražiť do ružova a zalejeme vývarom. Pridáme cesnak.
4.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme, až keď je mäso polomäkké, a uvaríme s mäsom, tak aby sa nerozvarili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakový guláš s údeninou v chrumkavom bochníku: Hotový za 30 minút
Falošný guláš v chrumkavom bochníku: Rýchlo, lacno a chutne
Milujeme rýchle a sýte jedlá. Bonusom je, ak sú zároveň aj lacné. Tento falošný guláš spĺňa všetky kritéria...
Kotlíkový guláš
Rady a tipy pre vždy dokonalý guláš
Chystáte sa variť guláš? Prečítajte si nasledovné odporúčania, ktoré vás bezpečne dovedú k dokonalému...
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Kotlíkový guláš
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Američania a Austrálčania majú barbecue, Angličania milujú pikniky a my si leto nevieme predstaviť bez toho, aby...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.