Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bleskový šťavnatý jablkový koláč s banánom

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 ks
vajce
3 PL
cukor
200 ml
biele tofu
5 PL
vlažná voda
1 ks
kypriaci prášok do perníka
160 g
žitná múka
1 ks
banán
600 g
strúhané jablko

Posýpka

6 PL
hrubá múka
4 PL
cukor
100 g
maslo

postup

1.
Použila som zavárané postrúhané jablká, preto je v tomto recepte o polovicu menej cukru ako v originále.
3.
V miske zmiešame vajce, cukor a tofu. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.
4.
Tortovú formu s priemerom 25 cm vymažeme a vysypeme múkou a cesto do nej opatrne roztiahneme. Vrch obložíme tenkými plátkami zrelého banána.
5.
Na banány navrstvíme jablká a celý koláč posypeme posýpkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
6.
V prípade, že použijete čerstvé ovocie, pečieme koláč o 5 minút menej.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...