Pridať recept

Mexické vyprážané šišky (Churros)

ingrediencie

2 PL
trstinový cukor
80 g
maslo
150 g
hladká múka
250 ml
voda
2 ks
vajce
2 ks
škoricový cukor

Čokoládový krém

200 ml
smotana na šľahanie
120 g
čokoláda

postup

Netradičné šišky z odpaľovaného cesta si zamilujete...

1.

Vodu nalejeme do hrnca, prisypeme trstinový cukor a maslo, Za občasného miešania necháme zovrieť. Keď nám hmota zovrie, prisypeme hladkú múku a dobre premiešame až kým sa z cesta nevytvorí veľká guľa.

 
2.

Hrniec odstavíme z plameňa a necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme vajíčka a ručným mixérom vymixujeme do hladka. V menšom hrnci alebo v hlbšej panvičke rozpálime olej.

3.

Cesto naplníme do zdobičky na krémy, ideálne s hviezdicovou špičkou, kvôli efektu. Cesto striekame priamo do horúceho oleja. Vyprážame, kým nie sú šišky zlatohnedé, potom ich z oleja vyberieme, ukadáme na tanier vyložený servítkami a keď sa zbavia prebytočného tuku, hneď ich obalíme v škoricovom cukre.

4.

Šišky máčame do čokoládového krému, ktorý si pripravíme tak, že v malom hrnci necháme zovrieť smotanu na šľahanie, pridáme kúsky čokolády a miešame až pokiaľ nevznikne čokoládový krém. Ja zvyknem kombinovať mliečnu čokoládu s horkou. Je to mňam.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...