Pridať recept

Eclairs

ingrediencie

Cesto

200 g
hladká múka
250 g
vlažná voda
60 g
maslo
5 ks
vajce
1 štipka
soľ

Náplň

250 ml
kyslá pochúťková smotana
150 ml
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
4 PL
práškový cukor

postup

1.
Do hrnca vlejeme vodu, pridáme maslo a soľ, necháme zovrieť. Pridáme múku a za stáleho miešania nám vznikne hustá kaša, ktorá by sa nemala lepiť. Odstavíme z ohňa a cesto preložíme do misy aby vychladlo. Potom pridávame po jednom vajíčka a zakaždým dobre premiešame ručným šľahačom až nám vznikne hustá zmes, ktorou naplníme cukrárske vrecko a na plech s papierom na pečenie vytláčame kopčeky.
 
2.
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a pečieme do zlatohneda. Zámerne neuvádzam čas pečenia, kvôli tomu, že skutočne záleží aké veľké eclairs robíte a v akom type rúry.
3.
Kým sa eclairs pečú, pripravíme náplň. Smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom vymiešame na tuhú šľahačku. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a zašľaháme k šľahačkovej zmesi, pridáme ešte stužovač a ešte chvíľu šľaháme.
4.
Po upečení ešte teplé eclairs prekrojíme a po vychladnutí nastriekame šľahačkovú náplň. Navrch použijeme čokoládovú polevu alebo ganache. Pred podávanám necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.7.2014 17:35 | |
+17 -5
My na Slovensku to voláme venčeky (guľky, tyčinky....) z odpaľovaného cesta!
Podobné články
Odpaľované cesto
Ako na dokonalé odpaľované cesto
Presný postup a overené rady, ako sa popasovať s obávaným strašiakom cukrárov – odpaľovaným cestom.
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...