Držková z hlivy
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
údené mäso
80
g
koreňová zelenina
400
g
hliva
50
g
masť
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
korenie
1/2
KL
soľ
1/2
KL
majoránka
2
PL
instantná zápražka
1
hrsť
petržlenová vňať
postup
1.
Očistíme hlivu a nakrájame ju na pásiky. Na malé kocky pokrájame údené mäso.
2.
Koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler ...) očistíme a nastrúhame na jemno. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na veľmi malé kocky.
3.
Masť zohrejeme vo väčšom hrnci a dáme na ňu cibuľu, ktorí speníme. Následne pridáme zeleninovú zmes a pomaly restujeme. Mäkkú zeleninu zalejeme 1,5 až 2 litrami vody, všetko premiešame a povaríme zhruba 10 minút.
4.
Do polievky pridávame údené mäso a hlivu. Budeme všetko variť na strednom plameni tak dlho, až kým nebudú všetky huby v hrnci celkom mäkké.
5.
Na záver dochutíme soľou, cesnakom, čiernym korením a medzi prstami rozdrobenou majoránkou. Podľa potreby zahustíme zápražkou a necháme ešte povariť 10 minút pri miernej teplote. Na koniec primiešame celkom posekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.