Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý pudingový koláč

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
40
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

900 g
hladká múka špeciál
90 g
práškový cukor
90 g
droždie
450 ml
mlieko
3 PL
olej
3 ks
bielok
soľ

Plnka

500 ml
mlieko
2 ks
kakaový puding v prášku
1 ks
vajce
250 g
palmarín
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
mlieko

postup

1.
Plnka: z 500 ml mlieka, pudingov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladkú masu a rozdelíme na 8 častí.
2.
Cesto: múku preosejeme, z droždia si pripravíme kvások, pridáme práškový cukor, olej, bielky, ktoré vyšľaháme vidličkou, soľ a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto dôkladne vymiesime. Hneď rozdelíme na 8 bochníkov.
3.
Postupne rozgúľame na tenký kruh a každý natrieme jednou časťou plnky, zrolujeme. Postupne spletáme spolu po dve natreté rolády ako vianočku.Tak nám vzniknú štyri koláče.
4.
Povrch potrieme žĺtkami, ktoré rozmiešame s mliekom. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, Po upečení potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
10.11.2014 18:03 | |
+1 -0
Obyčajne pečiem pri teplote 180°C na mojej rúre, ale každý si pozná tú svoju, asi 20-25 minút. Nech sa Vám vydarí, je výborný, mäkkučký.
mati2211
10.11.2014 16:36 | |
+0 -1
Pri akej teplote ste ho piekli :? :) na kolo stupnov? :)
BlazenaSadovska
1.12.2013 17:03 | |
+1 -1
S Cerou som neskúšala, mala som recept s palmarínom, receptov je veľa, každý si môže vybrať podľa svojej chuti.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...