Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý pudingový koláč

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
40
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

900 g
hladká múka špeciál
90 g
práškový cukor
90 g
droždie
450 ml
mlieko
3 PL
olej
3 ks
bielok
soľ

Plnka

500 ml
mlieko
2 ks
kakaový puding v prášku
1 ks
vajce
250 g
palmarín
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
mlieko

postup

1.
Plnka: z 500 ml mlieka, pudingov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladkú masu a rozdelíme na 8 častí.
2.
Cesto: múku preosejeme, z droždia si pripravíme kvások, pridáme práškový cukor, olej, bielky, ktoré vyšľaháme vidličkou, soľ a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto dôkladne vymiesime. Hneď rozdelíme na 8 bochníkov.
3.
Postupne rozgúľame na tenký kruh a každý natrieme jednou časťou plnky, zrolujeme. Postupne spletáme spolu po dve natreté rolády ako vianočku.Tak nám vzniknú štyri koláče.
4.
Povrch potrieme žĺtkami, ktoré rozmiešame s mliekom. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, Po upečení potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
10.11.2014 18:03 | |
+1 -0
Obyčajne pečiem pri teplote 180°C na mojej rúre, ale každý si pozná tú svoju, asi 20-25 minút. Nech sa Vám vydarí, je výborný, mäkkučký.
mati2211
10.11.2014 16:36 | |
+0 -1
Pri akej teplote ste ho piekli :? :) na kolo stupnov? :)
BlazenaSadovska
1.12.2013 17:03 | |
+1 -1
S Cerou som neskúšala, mala som recept s palmarínom, receptov je veľa, každý si môže vybrať podľa svojej chuti.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...