Pridať recept

Bryndzové halušky

ingrediencie

3000 g
zemiaky
400 g
krupicová múka
600 g
bryndza
2 dl
smotana
200 g
oravská slanina
trochu
pažitka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očistené postrúhané zemiaky osolíme, pridáme múku, zamiešame a do vriacej vody zavaríme halušky.
 
2.
Smotanu zmiešame s bryndzou a scedené halušky polejeme a dobre premiešame.
3.
Nakoniec dáme pokrájanú rozškvarenú slaninku a posekanú pažítku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.