Pridať recept

Lokše

ingrediencie

3000 g
zemiaky
700 g
múka
200 g
maslo
podľa chuti
soľ

postup

1.
Uvarené zemiaky potlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
 
2.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme do placiek. Opečieme ich na platni z oboch strán. Upečené pomastíme maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaková baba
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Palacinky, placky, baba a lokše
Návraty do slovenskej tradičnej gastronómie pokračujú prípravou palaciniek, placiek a lokší.
Pagáče na sóde
Hrnček kyslého mlieka a plná misa! Pagáče na sóde bez kysnutia, bez čakania, na sladko aj na slano! Najjednoduchší a najrýchlejší recept na svete
Tiež už neviete čo variť? Perfektný tip na rýchlu večeru, ktorú môžete podávať na sladko aj na slano...
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!