Pridať recept

Mastné lístkové štvorce

ingrediencie

1200 g
polohrubá múka
600 g
margarín
50 g
droždie
podľa chuti
soľ
trochu
vlažné mlieko

postup

1.
Do múky rozdrobíme tuk. Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť droždie, pridáme ho do múky, osolíme a vypracujeme cesto.
 
2.
Rozvaľkáme ho, zložíme na štvoro a necháme stáť asi 15 min. Cesto znova rozvaľkáme na plát a zložíme. Toto opakujeme 3 až 4 krát.
3.
Vyvaľkaný plát upečieme na pomastenom plechu. Upečený pomastíme a necháme vychladnúť, potom ho pokrájame na kocky a podávame k čaju.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.