Červená kapusta s jablkami
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
jablko
50
g
maslo
1
ks
kapusta červená hlávková
4
ks
klinčeky
1
ks
cibuľa
1
PL
kryštálový cukor
1/2
ks
celá škorica
125
ml
červený vínny ocot
125
ml
červené víno
1
PL
brusnice
soľ
1
ks
bobkový list
postup
1.
Najskôr odstránime z kapusty vrchné poškodené listy, potom ju prepolíme, zbavíme ju hlúbu a polovice kapusty postrúhame na jemno. Umyjeme jablká a olúpeme ich, rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na malé kocky.
2.
Rozpustíme maslo v hrnci, do ktorého pridáme nakrájané jablká a posypeme ich cukrom, necháme ich trošku skaramelizovať. Potom pridáme postrúhanú červenú kapustu a krátko budeme dusiť. Zalejeme vínom a octom. Cibuľu prešpikujeme bobkovým listom a škoricou a pridáme ju do hrnca.
3.
Všetko budeme dusiť prikryté pri nízkej teplote približne 40 minút. Na záver kapustu ochutíme nakladanými brusnicami a soľou. dáme na bok cibuľu, bobkový list a škoricu a môžme servírovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.