Šalát z červenej kapusty
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
červená kapusta
4
PL
ocot
2
PL
voda
2
PL
olej
2
PL
červené víno
1
KL
cukor
1
ks
cibuľa
mletá rasca
mleté čierne korenie
mletý zázvor
soľ
voda
postup
1.
Očistenú kapustu prekrojíme na štvrtiny, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance, dáme do sitka a na chvíľku ponoríme do vriacej vody. Necháme odkvapkať a dáme do hrnca na rozohriaty olej, pridáme rascu, posolíme, podlejeme troškou vody a dusíme približne štvrť hodinu.
2.
Necháme trošku vychladnúť a polejeme zálievkou, ktorý sme si pripravili z vody, octu, červeného vína, korenín, cukru a soli, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, dôkladne premiešame. Servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.