Pridať recept

Šalát z červenej kapusty

ingrediencie

500 g
červená kapusta
4 PL
ocot
2 PL
voda
2 PL
olej
2 PL
červené víno
1 KL
cukor
1 ks
cibuľa
mletá rasca
mleté čierne korenie
mletý zázvor
soľ
voda

postup

1.
Očistenú kapustu prekrojíme na štvrtiny, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance, dáme do sitka a na chvíľku ponoríme do vriacej vody. Necháme odkvapkať a dáme do hrnca na rozohriaty olej, pridáme rascu, posolíme, podlejeme troškou vody a dusíme približne štvrť hodinu.
 
2.
Necháme trošku vychladnúť a polejeme zálievkou, ktorý sme si pripravili z vody, octu, červeného vína, korenín, cukru a soli, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, dôkladne premiešame. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať