Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvové fit tyčinky s chia semienkami

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
banán
2 ks
mrkva
1 ks
nektarinka
30 g
kokos
20 g
kvalitná horká čokoláda
2 hrste
vlašské orechy
20 g
slnečnicové semienko
15 g
sušené hrozienka
3 PL
chia semienka
20 PL
vlažná voda
1 KL
perníkové korenie
5 PL
pohánkové vločky

postup

1.
Najskôr si namočíme do vlažnej vody chia semienka. Poriadne ich premiešame s vodou, aby boli celé namočené. Necháme odstáť 5 minút, kým si pripravíme ostatné suroviny.
2.
Banány spolu s olúpanou nektarinkou rozmačkáme vidličkou, pridáme kokos, orechy, slnečnicové semienka, sušené hrozienka, perníkové korenie a pohánkové vločky.
3.
Nakoniec priemiešame chia semienka. Podľa chuti pridáme med, ale banány dostatočne osladia pokrm, preto som už žiadne iné sladidlo nepridávala.
4.
Do obdĺžnikovej formy natlačíme hotovú zmes. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút.
5.
Upečený koláč vyklopíme, necháme vychladnúť a pokvapkáme roztopenou horkou čokoládou. Necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Jagina
9.9.2014 12:36 | |
+0 -0
A kde je ta mrkev? :?
dobruchut.sk
9.9.2014 13:27 | |
+0 -0
doplnene, vdaka za upozornenie
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...