Kakaový koláč s kyslým mliekom
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
práškový cukor
3
hrnčeky
kyslé mlieko
3
hrnčeky
hrubá múka
1
hrnček
olej
3
PL
kakao
100
g
vlašské orechy
100
g
hrozienka
1
KL
sóda bikarbóna
tuk na vymastenie
múka na vysypanie plechu
Poleva
100
g
čokoláda na varenie
80
g
stužený pokrmový tuk
mandľové lupienky
postup
1.
Do misky preosejeme múku spolu so sódou bikarbónou, primiešame cukor, prilejeme kyslé mlieko, pridáme kakao a olej a všetko spolu dobre premiešame. Prisypeme posekané orechy, umyté a odkvapkané hrozienka, pomiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
2.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 190°C. Keď vychladne korpus, polejeme ho čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.