Pridať recept

FOTORECEPT: Morčacie mäso so šošovicovým pyré

Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

1 kg
morčacie prsia
1,5 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
3 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
300 g
kokteilové paradajky
1 zväzok
jarná cibuľka
3 KL
rímsky kmín

Šošovicové pyré

500 g
červená šošovica
1,5 litre
voda
2 KL
soľ
1 KL
kurkuma
1/2 KL
čierne mleté korenie

postup

Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Morčacie mäso nakrájame na väčšie kúsky, pridáme soľ, čierne mleté korenie, olej a všetko spolu premiešame.
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
 
2.
K mäsu pridáme na rezance nakrájanú cibuľu a uložíme na veľký plech. Dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 15 minút.
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
3.
Po 15-tich minútach pridáme k mäsu rozkrojené paradajky a nasekanú jarnú cibuľku. Všetko rovnomerne posypeme rímskym kmínom. Nakoniec podlejeme vodou zo šošovice - postup nižšie. Dáme zapiecť na 15 minút pri teplote 220 stupňov.
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
4.
Šošovicu dáme variť do okorenenej vody. Na miernom plameni varíme cca 10 minút, až bude šošovica mäkká. Potom ju cez sito precedíme a polovicou vody podlejeme mäso v rúre. Alebo si šťavu zo šošovice necháme bokom a podávame samostatne k mäsu ako omáčku.
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
5.
Uvarenú šošovicu môžeme ešte podľa chuti zmiešať s nasekanou jarnou cibuľkou alebo inými čerstvými bylinkami.
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Fotorecept: Morčacie mäso so šošovicovým pyré
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať