Jahodové tiramisu
12
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
podlhovasté piškóty
240
g
syr Lučina
400
g
jahody
1
ks
smotana na šľahanie
2
ks
kyslá smotana
podľa chuti
vajce
postup
1.
Jahody s cukrom rozmixujeme. Vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju ku kyslej smotane zmiešanej s lučinou. Do zmesi pridáme vanilkový cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.
2.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a zalejeme ich rozmixovanými jahodami. Na jahody nalejeme vyšľahaný krém a opäť naukladáme piškóty. Postup zopakujeme toľko krát, koľko máme surovín. Skončíme s krémom. Vrchnú časť torty ozdobíme jahodami. Necháme uležať do druhého dňa v chladničke. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť lístkami medovky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.