Pridať recept

Kežmarská roštenka

ingrediencie

1000 g
roštenka
200 g
cibuľa
150 g
masť
50 g
hladká múka
100 g
rajčiakový pretlak
15 g
mletá paprika
2 g
korenie
30 g
soľ
200 g
smotana

postup

1.
Z mäsa nakrájame roštenky o váhe 100 g. Osolíme, okoreníme a mierne naklepeme paličkou a na okrajoch narežeme blany.
 
2.
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opečené roštenky, pretlak a dusíme do mäkka.
3.
Mäkké mäso vyberieme, vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, popražíme a zalejeme vodou.
4.
Dobre povaríme, pred koncom varu pridáme smotanu, pretlačíme na mäso.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...