Gratinované zemiaky
6
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
2
ks
kyslá pochúťková smotana
1
ks
vajce
soľ
30
dkg
mäkkej salámy
mletá paprika
1
dl
plnotučného mlieka
postup
1.
Zemiaky si očístíme, nakrájame na kolieska a povaríme v osolenej vode nie celkom do mäkka.
2.
Medzitým ako sa nám budú variť zemiaky, nakrájame si salámu (party salama) na rezančeky.
3.
Z kyslej smotany, mlieka, vajíčka si pripravíme hustú zmes. Zamiešame tam mletú papriku a soľ podľa chuti.
4.
Zapekaciu misu si vymastíme olejom. Naukladáme zemiaky, šunku, zemiaky šunku, zemiaky (podľa toho ako vám to víde). Vrchnú vrstvu ešte poprášime troškou papriky a polejeme pripravenou smotanovou zmesou. Dáme zapiect pri teplote 220°C asi 45 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.