Francúzske zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
údenina
1
kg
zemiaky
3
ks
vajce
3
ks
cibuľa
1
PL
masť
2
PL
olej
2
dl
mlieko
mleté čierne korenie
voda
soľ
postup
Uvaríme v šupke zemiaky, po uvarení ich scedíme, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Časť pokrájaných zemiakov dáme na vymastený pekáč, potom dáme časť pokrájanej cibule spenenej na tuku, časť natvrdo uvarených a pokrájaných vajec a posekanej údeniny, všetko posypeme korením, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, zalejeme vajcom vyšľahaným s mliekom a so soľou a zapečieme. Servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.