Pridať recept

Liptovské bryndzové halušky

ingrediencie

1000 g
bryndza
150 g
údený bôčik
350 g
hrubá múka
600 g
hladká múka
150 g
bravčová masť
3000 g
zemiaky
20 g
soľ
2 ks
vajce

postup

1.
Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, 2 celé vajcia, múky, všetko spolu premiešame, vypracujeme na hustejšie cesto, kladieme na lopárik a nožom hádžeme podlhovastné halušky do vriacej vody na 10 min variť.
 
2.
Halušky scedíme a oplácheneme studenou vodou.
3.
Do rajnice dáme masť, keď už je horúca, pridáme halušky, osolíme a dáme ich do rúry zohrievať.
4.
Keď sú horúce, pridáme bryndzu a na vrch dáme na kocky pokrájaný vytápaný údený bôčik a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.