Pridať recept

Krémová lososová polievka

ingrediencie

1 KL
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 PL
hladká múka
1,5 litre
zeleninový vývar
4 ks
zemiaky
350 g
filety z lososa
200 ml
mlieko
150 ml
smotana na šľahanie
2 KL
kôpor
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Maslo rozpustíme v hrnci, potom k nemu pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali nadrobno spolu s pórom a pražíme domäkka. Pridáme múku, plameň stíšime a smažíme ešte 3 minúty za občasného miešania. Potom do hrnca nalejeme horúci vývar, premiešame a pridáme zemiaky, ktoré sem olúpali a nakrájali na kocky. Ochutíme soľou, koreníme a varíme na miernom ohni pod pokličkou až kým nie sú zemiaky mäkké.
 
2.
Lososa nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho do polievky spolu s mliekom. Polievku varíme už len asi 5 minút, tak, aby sa mäso nezačalo rozpadať. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a kôpor. Polievku odstavíme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...