Sirup z čiernych ribezlí
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
čierne ríbezle
100
ks
ribezľové listy
1700
ml
voda
1700
g
cukor
podľa chuti
kyselina citrónová DrOetker
postup
1.
Čierne ribezle umyjeme. Trochu popučíme s lisom na zemiaky a spolu s listami a 1700 ml vody, chvíľu povaríme. Odložíme a necháme cez noc stáť.
2.
Potom precedíme. Do šťavy pridáme cukor a kyselinu citrónovú podľa chuti. Privedieme do varu. Chvíľočku povaríme. Penu pozbierame a dáme preč. Horúce plníme do fliaš, ktoré ešte steriliizujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.