Pridať recept

Kulajda

ingrediencie

700 g
zemiaky
45 g
hladká múka
40 g
maslo
70 ml
smotana
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 zväzok
kôpor
2 PL
ocot
soľ
kmín

postup

1.
Usmažíme zápražku z múky a masla, zalejeme ju litrom vody, prešľaháme a necháme krátko povariť. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme ich do vody spolu so soľou a kmínom.
 
2.
Varíme spolu približne 20 minút, potom zavaríme dobre umytý a nasekaný kôpor. Polievku zjemníme smotanou a nalejeme ju do tanierov, doplníme varenými vajíčkami a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
switchko
21.1.2017 17:42 | |
+0 -0
A čo ten ocot?
koudas11
22.11.2021 12:13 | |
+0 -0
Dobrý postřeh. Ocet se dodává na dochucení
Podobné články
Kulajda: Chutná, lacná a sýta polievka z južných Čiech
Kráľovná hubových polievok: Sýta a lacná Kulajda
Zemiaky, sušené huby, kyslá smotana a kôpor. Na tom niet, čo pokaziť.
Staročeská kulajda
Staročeská KULAJDA podľa tradičného receptu: Najlepšie hubové polievky na jednom mieste + video
Výborná krémová polievka z českej kuchyne, ktorú milujeme aj my Slováci. Vyskúšajte staročeskú kulajdu...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...