Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Kulajda

receptarka
receptarka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

700 g
zemiaky
45 g
hladká múka
40 g
maslo
70 ml
smotana
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 zväzok
kôpor
2 PL
ocot
soľ
kmín

postup

1.
Usmažíme zápražku z múky a masla, zalejeme ju litrom vody, prešľaháme a necháme krátko povariť. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme ich do vody spolu so soľou a kmínom.
2.
Varíme spolu približne 20 minút, potom zavaríme dobre umytý a nasekaný kôpor. Polievku zjemníme smotanou a nalejeme ju do tanierov, doplníme varenými vajíčkami a servírujeme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...