Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné zavárané broskyne s cukrovym sirupom podľa našej babky

diabambulka
diabambulka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 kg
broskyne
2 litre
vody
660 g
cukru

postup

1.
Najskôr uvaríme sirup. Cukrovy sirup: 2000 ml vody uvariť spolu so 660 gramov kr. cukru. Uvaríme a zalejeme ocistene broskyne, ktoré sme dobre umyli. Uzatvorime a zasterilizujeme. Sterilizujem v hrnci s vodou, kde zavaracie poháre sú do polovice ponorene vo vode cca 15 minút od prvej bublinky v pohári..
2.
Pri tomto recepte platí..1 liter vody prevarit s 330 g cukru:-) Ja som tento rok zavarala väčšie množstvo broskýň, z jednej prepravky nám vyšlo 20 veľkých pohárov:-)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...