Pridať recept

Slivkové guľky

ingrediencie

100 g
maslo
500 g
zemiaky
3 PL
práškový cukor
150 g
strúhanka
slivkový kompót
džem
hrubá múka

postup

1.
Slivky zlejeme (v prípade potreby vykôstkujeme). Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a potom ich ošúpeme. Postrúhame ich na jemno a pridáme k ním toľko hrubej múky, aby sa nám podarilo vypracovať cesto, ktoré sa nebude lepiť.
 
2.
Vypracované cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto pokrájame na štvorčeky a do každého položíme slivku a zabalíme. Guľky vložíme do hrnca s vodou (do ktorej dáme lyžicu oleja) a budeme ich variť na miernom ohni.
3.
Ako náhle vyplávajú na povrch, vyberieme ich a omastíme. Na tanieri ich pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme ich cukrovou posýpkou, ktorú sme si pripravili z opraženej strúhanky a práškového cukru (môžme použiť aj pomleté orechy). Môžeme ich dozdobiť aj džemom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...