Hríbová soljanka
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
sušené huby
500
g
cibuľa
500
g
uhorka
200
g
kapary
200
g
olivy
200
g
rajčiakový pretlak
100
g
maslo
2,5
dl
smotana
1
ks
citrón
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
bobkový list
postup
1.
Do pripraveného vývaru z hríbov kladieme očistenú cibuľku s rajčinovým pretlakom, očistené a na kúsky nakrájané uhorky a všetko varíme 8 až 10 min.
2.
Potom pridáme soľ, korenie, bobkový list, vyvarené sušené huby, nakrájané na kúsky a privedieme do varu.
3.
Potom pridáme olivy bez kôstok, kapary a necháme prevariť 1-3 min.
4.
Pri servírovaní soljanky na tanier kladieme na povrch smotanu a zelenú petržlenovú vňať a môžeme pridať i koliesko citróna.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.