Zaváraná mäsová pomazánka
23
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
pečeného bôčiku
2
kg
olúpaných a nakrájaných čerstvých paradajok
2
kg
paprík
6
ks
stredne veľkých cibúľ
8
strúčikov
cesnaku
1
hrnček
horčice
1/2
balíček
preosiateho deka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
mletá červená paprika
postup
Papriky, paradajky, cesnak a cibuľu očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Varíme spolu dohusta. Medzitým sme si upiekli bôčik, ktorý sme len osolili a okorenili. Hotový - upečený pomelieme a vmiešame do hustej zeleninovej zmesi, spolu s 1 celou horčicou, preosiatym dekom. Dosolíme, dokoreníme, pridáme mletú červenú papriku a varíme ďalších 20-30 minút. Dáme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 45 minút pri teplote 90 °C.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.