Zeleninový koláč
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
150
g
syr Eidam
100
ml
voda
125
g
maslo
5
ks
vajce
250
g
kyslá pochúťková smotana
hrášok
800
g
zelenina mrkva, karfiól, kalaráb, paprika, brokolica
4
strúčiky
cesnaku
tymian
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Múku zmiešame spolu s maslom, prilejeme vodu, pridáme trochu soli a vypracujeme cesto, ktoré potom necháme asi hodinu odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do formy, ktorú sme vymastili olivovým olejom. Vložíme papier na pečenie a vysypeme naň hrášok. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
2.
Potom hrášok s papierom na pečenie odstránime. Zeleninu nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji. Napokon dochutíme prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Zmiešame s vyšľahanými vajcami, kyslou smotanou, tymiánom a strúhaným syrom. Zmes nalejeme do predpečeného korpusu a necháme piecť ďalších 45 minút pri rovnakej teplote.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.