Pridať recept

Zeleninový koláč

ingrediencie

250 g
hladká múka
150 g
syr Eidam
100 ml
voda
125 g
maslo
5 ks
vajce
250 g
kyslá pochúťková smotana
hrášok
800 g
zelenina mrkva, karfiól, kalaráb, paprika, brokolica
4 strúčiky
cesnaku
tymian
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Múku zmiešame spolu s maslom, prilejeme vodu, pridáme trochu soli a vypracujeme cesto, ktoré potom necháme asi hodinu odpočívať. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do formy, ktorú sme vymastili olivovým olejom. Vložíme papier na pečenie a vysypeme naň hrášok. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
 
2.
Potom hrášok s papierom na pečenie odstránime. Zeleninu nakrájame na kúsky a zľahka orestujeme na olivovom oleji. Napokon dochutíme prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Zmiešame s vyšľahanými vajcami, kyslou smotanou, tymiánom a strúhaným syrom. Zmes nalejeme do predpečeného korpusu a necháme piecť ďalších 45 minút pri rovnakej teplote.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...