Pridať recept

Domáce zemiakové lupienky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
1 ks
masť na vyprážanie

postup

1.
Očistené zemiaky umyjeme, pokrájame na tenké plátky a dáme do studenej vody asi na 15 minút, aby sa z nich vyplavila časť škrobu.
 
2.
Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a poutierame v čistej utierke. Na panvici rozpálime masť a lupienky po častiach vyprážame do červena. Vypražené vyberieme a pred podávaním ich osolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Prečo je v balíku čipsov toľko vzduchu? Prekvapujúci dôvod!
Prečo je v balíku čipsov toľko vzduchu? Prekvapujúci dôvod!
Nezáleží na tom, kde nakupujete alebo akú značku si vyberiete, keď roztrhnete vrecko čipsov, je takmer vždy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...