Pridať recept

FOTORECEPT: Čatní s hrozienkami s mandľami

Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica

ingrediencie

2 kg
marhule
3 ks
paprika
1 ks
cibuľa
1 dl
voda
1 ks
chilli paprička
2 PL
balzamikový ocot
1 vetvička
tymian
4 PL
cukor
soľ
zázvor

postup

Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
 
1.
Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľku. Potom pridáme cukor a miešame asi minútku, kým sa cibuľka skaramelizuje. Pridáme nastrúhaný zázvor (2cm), nasekanú bazalku a chilli.
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
 
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
2.
Minútu opražíme a pridáme papriku, ktorú orestujeme tiež asi 5 minút.
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
3.
Na záver pridáme rozpolené a odkôstkované marhule, mandle a hrozienka. Zalejeme vodou a balzamikovým octom a dusíme na miernom ohni asi 45 minút až 1 hodinu.
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
4.
Obsah by sa mal zredukovať na polovicu. Dochutíme soľou a cukrom a dávkujeme čatní do zaváracích pohárov.
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Fotorecept: Čatní s hrozienkami s mandľami
Zdroj: vacica
5.
Uzavreté poháre vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a keď dosiahne bod varu, zdroj tepla vypneme. Poháre potom vyberieme a obrátime viečkom dole. Necháme aspoň 12 hodín odležať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...