Pridať recept

FOTORECEPT: Čatní s vôňou pomaranča

ingrediencie

2 kg
marhule
1 ks
cibu
3 ks
pomaranč
3 strúčiky
cesnaku
50 ml
vínny ocot
1/2 KL
koriander
3 ks
celý kardamón
2 ks
chilli
zázvor
soľ
olivový olej
cukor
tymian

postup

Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
 
1.
Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľku. Potom pridáme nastrúhaný zázvor (asi 3cm), nadrobno nasekané chilli, cesnak a koriander.
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
 
2.
Orestujeme asi minútku, pridáme rozpolené a vykôstkované marhule a posypeme všetko cukrom (asi 3 PL).
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
3.
Zalejeme šťavou z pomarančov a vínnym octom.
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
4.
Dusíme za občasného miešania.
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
5.
Čatní plníme do pohárov, ktoré uzavrieme a potom dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a keď dosiahne bod varu, zdroj tepla vypneme. Poháre po vybratí obrátime uzáverom dole. Necháme aspoň 12 hodín odležať.
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Fotorecept: Čatní s vôňou pomaranča
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...