Pridať recept

Baklažány pečené so syrom

ingrediencie

600 g
baklažán
60 g
masť
80 g
tvrdý syr
2 dl
kyslá smotana
20 g
hladká múka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Olúpané baklažány umyjeme a pokrájame na plátky. Ohňovzdornú misu dobre vymastíme, dáme do nej vrstvu baklažánov, posypeme postrúhaným syrom, osolíme, okoreníme a vrstvy striedame, až kým všetko nespotrebujeme.
 
2.
Potom misu vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Múku, vajce rozmiešame v kyslej smotane, nalejeme na zapečené baklažány, vložíme späť do rúry a upečieme do ružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...