Pridať recept

Polenta

4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
petržlen
2 PL
olej
250 g
kukuričná múka
400 ml
mlieko
trochu
soľ

postup

Cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak na plátky a petržlen nasekáme najemno. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme 3 minúty a zalejeme mliekom. Pridáme nasekaný petržlen. Dochutíme soľou a privedieme do varu. Následne stlmíme teplotu a a stáleho šľahania prisypávame múku. Miešame až kým nám kaša zhustne. Ak by kaša bola príliš hustá, dolejeme ešte trochu mlieka. Pre jemnejšiu chu môžeme priliať trochu smotany.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať