Pridať recept

Domáce grisiny

ingrediencie

1 ČL
sušené droždie
1/2 šálka
vlažná voda
2 ČL
med
2 šálky
chlebová múka
1 ČL
soľ
1 PL
olivový olej
podľa chuti
hrubozrnná soľ
podľa chuti
bylinky

postup

1.
Droždie zmiešame s vodou a medom a necháme chvíľu postáť. Múku spojíme s bylinkami, posolíme, prilejeme droždie a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť asi hodinu.
 
2.
Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme dva valčeky a nakrájame na 3 cm kúsky. Z každého kúska rukami ušúľame úhľadné tyčinky, potrieme olivovým olejom, posypeme soľou a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 10 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať