Domáce grisiny
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ČL
sušené droždie
1/2
šálka
vlažná voda
2
ČL
med
2
šálky
chlebová múka
1
ČL
soľ
1
PL
olivový olej
podľa chuti
hrubozrnná soľ
podľa chuti
bylinky
postup
1.
Droždie zmiešame s vodou a medom a necháme chvíľu postáť. Múku spojíme s bylinkami, posolíme, prilejeme droždie a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť asi hodinu.
2.
Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme dva valčeky a nakrájame na 3 cm kúsky. Z každého kúska rukami ušúľame úhľadné tyčinky, potrieme olivovým olejom, posypeme soľou a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 10 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.