Pridať recept

Kuracie kúsky s arašidmi na víne

dobruchut

ingrediencie

450 g
kuracích pŕs
štipiek
soli a korenin kari a biele
1 balíček
pražených nesolených arašidov dajú sa použiť aj mandle
podľa chuti
sójová omáčka
podľa chuti
červené víno zvyčajne 3-5 pol lyžíc
1 konzerva
šampiňónov nakrájaných na plátky

postup

Kuracie kúsky nakrájame na rezančeky, alebo menšie kúsky. Trošku ich osolíme /ale nie veľmi ako pri klasických receptoch, pretože budeme neskôr pridávať sójovú omáčku, ktorá je slaná dosť/. Medzitým rozpálime olej na panvici. Potom hodíme na panvicu kuracie kúsky a prikryjeme pokrievkou, občasne miešame, aby sa nezlepili až dovtedy, kým kúsky nezmenia farbu dobiela. Potom pridáme sójovú omáčku a arašidy/mandle. Chvíľku povaríme tak, aby arašidy/mandle "zosklovateli" a nasiakli sójovou omáčkou (asi 2 minútky). Potom pridáme menšiu konzervu šampiňónov bez šťavy a dobre premiešame. Na chvíľu môžeme opäť prikryť, aby sa masa zvarila dokopy a všetky chute sa zmiešali. Nakoniec dochutíme alebo dosolíme podľa potreby a v poslednej fáze prilejeme červené víno. Ešte raz dobre premiešame a vypneme z ohňa. Na panvici ešte môže masa chvíľku ostať. Podávame najlepšie s ryžou. Dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať