Pridať recept

Kuracie tamales

12
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
maslo
1 strúčik
cesnaku
1 ČL
mletá rasca
1/2 hrnček
masa harina
1/3 hrnček
smotana
1/3 hrnček
kurací vývar

Plnka

1 ks
kukuričný klas
2 PL
olej
150 g
kuracie prsia
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili paprička
1 ks
červená cibuľa
1 ks
červená paprika
1 ks
balkánsky syr

postup

1.
Na prípravu cesta maslo šľaháme elektrickým šľahačom, kým nemá krémovú konzistenciu. Pridáme cesnak, rascu, lyžičku soli a dobre premiešame. Pridáme masa harinu a smotanu zmiešanú s vývarom. Šľaháme, aby sa všetky prísady spojili.
 
2.
Na prípravu plnky kukuricu ponoríme do rajnice s vriacou vodou a varíme 5- 8 minút, alebo kým nezmäkne. V panvici rozohrejeme olej a kurča opečieme do zlatista. Odstavíme, necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky.
3.
Do panvice pridáme cesnak, čili papričky, cibuľu a pražíme domäkka. Pridáme červenú papriku a pražíme 3 minúty. Pridáme kuracie mäso, soľ a povaríme 16 minút.Do veľkej rajnice dáme zovrieť vodu a položíme na ňu bambusový parák. Uistíme sa, že sa nedotýka vody.
4.
Papier na pečenie postriháme na 12 kusov. Na každý rozotrieme tenkú vrstvu cesta okraje necháme voľné. Do stredu dáme plnku, zvinieme a konce previažeme špagátom alebo spučíme. Varíme nad parou 35 minút alebo kým cesto nestuhne. Podávame s balkánskym syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať