Pridať recept

Zeleninová zapekanka

ingrediencie

2000 g
baklažán
500 g
rajčina
100 g
olej
1000 g
hovädzie mäso
100 g
maslo
100 g
cibuľa
4 ks
vajce
1 dl
mlieko
100 g
syr
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očistené baklažány nakrájame na polovice, rajčiny na kolieska, osolíme a opečieme na oleji.
 
2.
Mäso nakrájame na 3 dkg kúsky, opečieme na cibuľke a zomelieme. Zomleté mäso podusíme na troche vody, tak aby nám ostala hustá kaša.
3.
Takto upravenou zeleninou a mäsovou kašou naplníme polovice baklažánov a ukladáme na pekáč alebo kastról.
4.
Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia. Povrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať