Hubová žemľovka
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
čerstvé huby
5
ks
rohliky
2
dl
mlieko
1
ks
cibuľa
trochu
oleja
5
ks
vajcia
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
mletá rasca
podľa chuti
muškátový orech
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
trochu
tuk a struhanka na vysypanie
podľa chuti
syr napostruhanie
postup
1.
Očistené a predvarené huby si nakrájame,
2.
rožky si nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom,necháme postať,aby nasiakli.
3.
Medzi tým si cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na troche oleja.Pridáme huby a trocha ich podusíme.Ked sú mäkké,pridáme ich k rožkom,osolíme,okoreníme,pridáme vajcia,pretlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú vňať.Premiešame.
4.
Zapekaciu misku si vymastíme,vysypeme struhankou a vysypeme pripravenú žemľovku.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 min. na 180 °C.
5.
Po upečení posýpeme struhaným syrom a podávame so zeleninovým šalátom.Dobra je aj za studena.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.