Ukrajinské halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
múka
4
ks
vajce
200
g
maslo
podľa chuti
soľ
150
g
údená slanina
2,5
dl
kyslá smotana
postup
1.
Múku preosejeme, urobíme do nej jamku ako lievik, do ktorého vlejeme pohár vody, maslo a vajcia, ušľahané so soľou. Všetko zmiešame s múkou a potom vypracúvame tak dlho, až je cesto hladké a nie príliš tuhé.
2.
Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a nakrájame na malé dieliky. Kúsky cesta púšťame do osolenej vriacej vody a varíme pri miernom ohni približne 10 min.
3.
Keď halušky vyplávajú na povrch,, vyberieme ich na cedidlo alebo sito, aby odkvapkali.
4.
Súčasne na panvici alebo v kastróle rozpustíme maslo, dáme do neho halušky, pretrasieme ich, zľahka opečieme a podávame. Do halušiek pripravených s maslom môžeme pridať smotanu.
5.
Maslo môžeme nahradiť údenou slaninou, ktorú rozkrájame na kocky a spolu s oškvarkami pridáme do halušiek.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.