Pridať recept

Ukrajinské halušky

ingrediencie

800 g
múka
4 ks
vajce
200 g
maslo
podľa chuti
soľ
150 g
údená slanina
2,5 dl
kyslá smotana

postup

1.
Múku preosejeme, urobíme do nej jamku ako lievik, do ktorého vlejeme pohár vody, maslo a vajcia, ušľahané so soľou. Všetko zmiešame s múkou a potom vypracúvame tak dlho, až je cesto hladké a nie príliš tuhé.
 
2.
Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a nakrájame na malé dieliky. Kúsky cesta púšťame do osolenej vriacej vody a varíme pri miernom ohni približne 10 min.
3.
Keď halušky vyplávajú na povrch,, vyberieme ich na cedidlo alebo sito, aby odkvapkali.
4.
Súčasne na panvici alebo v kastróle rozpustíme maslo, dáme do neho halušky, pretrasieme ich, zľahka opečieme a podávame. Do halušiek pripravených s maslom môžeme pridať smotanu.
5.
Maslo môžeme nahradiť údenou slaninou, ktorú rozkrájame na kocky a spolu s oškvarkami pridáme do halušiek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.