Pridať recept

Bezlepkový kukuričný koláč

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
kukuričná krupica
300 g
mletých vlašských orechov
1/2 liter
mlieko
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ČL
sóda bikarbóna
3 ks
vajce
50 g
roztopené maslo
30 g
nastrúhaná čokoláda
1 ks
Salko
1 balíček
nasekané mandle

postup

1.
Všetky suroviny s 200 g cukru spolu vymiešame a nalejeme do maslom vymastenej a zomletými orechmi vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 20 min.
Bezlepkový kukuričný koláč
Bezlepkový kukuričný koláč
Zdroj: s.gulbisova
 
2.
Na vrch si uvaríme karamel: 100g cukru si v hrnci roztopíme na karamel, pomaly pridávame salco. Takto pripravený, hustý karamel vylejeme na povrch koláča a posypeme nasekanými mandľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať