Pridať recept

Letný ovocný dezert

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
cukor
100 g
hladká múka
30 g
kakao

Náplň

300 ml
kyslá smotana
100 g
cukor práškový
1 ks
nastrúhaná citrónová kôra
1 balíček
šľahačka v prášku DrOetker
150 ml
mlieko
1 balíček
želatínový stužovač DrOetker
100 ml
vlažná voda
700 g
čerstvé ovocie maliny, ríbezle, čučoriedky

Na ozdobu

2 balíčky
číreho tortového želé DrOetker
50 g
cukor
500 ml
vody

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do peny. Cesto vylejeme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170°C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 15-20 minút
 
2.
Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom dotuha. Pridáme do smotany a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame ihneď do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.
3.
Na ozdobenie naukladáme ovocie na stuhnutú náplň. Ovocie zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať