Studená pikantná omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
natvrdo uvarený vaječný žĺtok
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
trochu
olej
podľa chuti
vínny ocot
podľa chuti
horčica
podľa chuti
biele mleté korenie
podľa chuti
cukor
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
citrónová šťava
postup
1.
Uvarené žĺtky pretrieme cez sito, pridáme surové žĺtky a v mise dobre premiešame so soľou.
2.
Za stáleho miešania prikvapkáme olej, vínny ocot a miešame tak dlho, až kým omáčka nezhustne.
3.
Potom primiešame potlčené biele korenie, cukor, horčicu, petržlenovú vňať posekanú nadrobno a podľa chuti citrónovú šťavu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.