Pridať recept

Zemiakový šalát so zelerom

ingrediencie

1 kg
zemiaky
200 g
zeler
100 g
cibuľa
podľa chuti
ocot
100 g
čerstvé huby
podľa chuti
cukor
50 g
olej
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná petržlenová vňať
150 g
paprika
trochu
voda

postup

1.
V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska.
 
2.
Očistený, uvarený a vychladnutý zeler pokrájame na rezance, pridáme pokrájanú cibuľu, ocot, soľ, cukor, olej, huby pokrájané na tenké plátky a všetko spolu ešte chvíľu povaríme.
3.
Pokrájané zemiaky polejeme vychladnutými hubami so zelerom a zľahka premiešame.
4.
Šalát pred podávaním ozdobíme pokrájanou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Russian traditional salad in glass bowl decorated with Cherry tomatoes and fresh green parsley.
Toto sú účinky konzumácie zemiakového šalátu. Takto reaguje telo!
Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez zemiakového šalátu. Hoci sa najčastejšie konzumuje na Veľkú Noc,...
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Už to robiť nikdy nebudete, musím sa s vami podeliť
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Nerobte to, radí skúsená kuchárka! Tento geniálny TRIK takmer nikto nepoužíva a to je škoda
Šúpanie zemiakov budete odteraz považovať za úplne zbytočné! Ak dnes pripravujete sviatočný zemiakový...
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Zemiakový šalát je veľkonočná klasika, ktorá nebude chýbať na sviatočnom stole. Naopak, môžete očakávať,...
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Pre mnohých je zemiakový šalát kráľovnou veľkonočného stola. Často ho na sviatky pripravujeme veľa a veľa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...