Pridať recept

Hubová omeleta

ingrediencie

podľa chuti
soľ
trochu
muškátový orech
30 g
tuk
30 g
hladká múka na zápražku
1 konzerva
huby
trochu
mäsový vývar
trochu
petržlenová vňať
3 ks
vajce
20 g
hladká múka
1,25 dl
mlieko

postup

1.
Múku, mlieko, vajcia, soľ a postrúhaný muškátový orech zmiešame, cesto vložíme do vymastenej nákypovej formy a pečieme v rozohriatej rúre 20 až 30 min.
 
2.
Medzitým si pripravíme zápražku z tuku a múky, dolejeme ju vývarom tak, aby vznikla kašičkovitá omáčka, do ktorej zamiešame huby a dôkladne povaríme. Nakoniec plnku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
3.
Do stredu upečenej omelety dáme plnku a podávame ju priamo z formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.