Pridať recept

Šľahačková roláda s jahodami

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
150 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 KL
kukuričný škrob
1 KL
biely vínny ocot
250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
300 g
jahody

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň primiešame krupicový a vanilkový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame vínny ocot a kukuričný škrob.
 
2.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 160°C približne 25 minút.
3.
Medzitým si vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s práškovým cukrom. Jahody poriadne umyjeme, očistíme a rozkrojíme napoly.
4.
Druhý plech posypeme práškovým cukrom, preklopíme naň upečený korpus a necháme ho chvíľu vychladnúť. Potom odstránime papier na pečenie, plát natrieme šľahačkou a poukladáme naň jahody. Roládu zvinieme a necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.