Pudingový dezert
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
vanilkový puding
1
liter
mlieko
6
PL
cukor
1
balíček
detské piškóty
100
g
jahody
1
balíček
červená želatína
1
PL
cukor
postup
1.
Pripravíme si 6 malých tanierikov alebo väčší plech a formičky s okrúhlym tvarom. Na dno formičiek rozložíme piškóty.
2.
V hrnčeku rozmiešame 1/3 mlieka s vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko privedieme k varu a keď začne vrieť primiešame ochutené mlieko. Uvaríme hustý vanilkový puding a prelejeme ho do pripravených formičiek. Formičky vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
3.
Do malého hrnca dáme na malé kúsky nakrájané jahody s cukrom. Prilejeme červenú želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a vlejeme ju k jahodám. Túto želatínovú zmes nalejeme na vrch stuhnutého pudingu a dezert dáme opäť stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.