Pridať recept

Pudingový dezert

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
vanilkový puding
1 liter
mlieko
6 PL
cukor
1 balíček
detské piškóty
100 g
jahody
1 balíček
červená želatína
1 PL
cukor

postup

1.
Pripravíme si 6 malých tanierikov alebo väčší plech a formičky s okrúhlym tvarom. Na dno formičiek rozložíme piškóty.
 
2.
V hrnčeku rozmiešame 1/3 mlieka s vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko privedieme k varu a keď začne vrieť primiešame ochutené mlieko. Uvaríme hustý vanilkový puding a prelejeme ho do pripravených formičiek. Formičky vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
3.
Do malého hrnca dáme na malé kúsky nakrájané jahody s cukrom. Prilejeme červenú želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a vlejeme ju k jahodám. Túto želatínovú zmes nalejeme na vrch stuhnutého pudingu a dezert dáme opäť stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať