Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový koláč s čokoládovým krémom

evauhlik
evauhlik
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

korpus

3 ks
bielok
80 mg
kryštálový cukor
3 ks
žĺtok
1 PL
vlažná voda
90 g
múka polohrubá
1/2 KL
prášok do pečiva DrOetker

Krém

200 g
čokoláda
500 g
kyslá smotana

želé

1 balíček
červené tortové želé DrOetker
2 PL
cukru
500 ml
voda
šľahačka na ozdobenie

postup

1.
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu, pridáme po jednom žĺtka, vodu, múku a prášok do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme na 160°C 10-15 minút. Piekla som vo veľkej forme, priemer 28cm, v menšej forme treba piecť dlhšie.
2.
akúkoľvek čokoládu akú máme doma (horkú, mliečnu, várovú...) rozpustíme nad parou, alebo v mikrovlnke a ešte do teplej pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, na záver môžeme pridať trochu nastrúhanej čokolády, kúsky čokolády v kréme krásne chrumkajú
3.
po upečení necháme korpus úplne vychladnúť, stiahneme obruč, umyjeme ju a nasadíme späť... na vychladnutý korpus natrieme krém a poukladáme umyté, odkvapkané a nakrájané jahody
4.
želé zmiešame s cukrom, pridáme vodu a privedieme do varu, varíme minútu a odstavíme, za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a potom, najlepšie po lyžiciach opatrne nalejeme na jahody. Želé ktoré mi ostalo som naliala do formičiek, pridala kúsky jahôd a nechala stuhnúť.
5.
stuhnuté želé kocky poukladáme na koláč, ale podávať ich môžeme len tak ako studenú pochúťku...
6.
celý koláč som ešte ozdobila kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypala strúhanou čokoládou... samozrejme použiť možno aj šľahačku...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...