Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jahodový koláč s čokoládovým krémom

evauhlik
evauhlik
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

korpus

3 ks
bielok
80 mg
kryštálový cukor
3 ks
žĺtok
1 PL
vlažná voda
90 g
múka polohrubá
1/2 KL
prášok do pečiva DrOetker

Krém

200 g
čokoláda
500 g
kyslá smotana

želé

1 balíček
červené tortové želé DrOetker
2 PL
cukru
500 ml
voda
šľahačka na ozdobenie

postup

1.
Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu, pridáme po jednom žĺtka, vodu, múku a prášok do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme na 160°C 10-15 minút. Piekla som vo veľkej forme, priemer 28cm, v menšej forme treba piecť dlhšie.
2.
akúkoľvek čokoládu akú máme doma (horkú, mliečnu, várovú...) rozpustíme nad parou, alebo v mikrovlnke a ešte do teplej pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, na záver môžeme pridať trochu nastrúhanej čokolády, kúsky čokolády v kréme krásne chrumkajú
3.
po upečení necháme korpus úplne vychladnúť, stiahneme obruč, umyjeme ju a nasadíme späť... na vychladnutý korpus natrieme krém a poukladáme umyté, odkvapkané a nakrájané jahody
4.
želé zmiešame s cukrom, pridáme vodu a privedieme do varu, varíme minútu a odstavíme, za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť a potom, najlepšie po lyžiciach opatrne nalejeme na jahody. Želé ktoré mi ostalo som naliala do formičiek, pridala kúsky jahôd a nechala stuhnúť.
5.
stuhnuté želé kocky poukladáme na koláč, ale podávať ich môžeme len tak ako studenú pochúťku...
6.
celý koláč som ešte ozdobila kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypala strúhanou čokoládou... samozrejme použiť možno aj šľahačku...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...