Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím

evauhlik
evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
jemný tvaroh
400 g
kyslá smotana
2 PL
cukor práškový
1 ks
vanilkový cukor
3 dl
mlieko
1 balíček
želatina DrOetker
ovocie
piškóty
1 dl
silná čierna káva

postup

1.
Ovocie použijeme podľa chuti, podľa sezóny - ja som použila ríbezle, ktoré som deň vopred ocukrovala a odložila do chladničky aby sa presladili, pretože boli hrozne kyslé a jahody.
2.
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor vymiešame do hladka. Za hrsť jahôd rozmixujeme. Želatínu namočíme do mlieka, necháme napučať asi 10 minút, potom na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame (NEVARÍME) až sa želatína celkom rozpustí, alebo použijeme želatínový stužovač za studena, s tým nie je toľko roboty
3.
Vlažnú želatínu rozdelíme, väčšiu časť zamiešame do tvarohovej hmoty a trochu pridáme aj k rozmixovaným jahodám.
4.
Bielu tvarohovú hmotu, červenú jahodovú hmotu, jahody nakrájané na kolieska a ríbezle vrstvíme do vhodnej misky.
5.
Na poslednú vrstvu dáme piškóty namočené v silnej káve. Dáme do chladničky, najlepšie cez noc. Môžme robiť aj viacfarebné, rozmixované marhule - žltá, kiwi - zelená, pridané kakao - hnedá a pod.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janna6311
7.8.2014 09:05 | |
+4 -7
Neviem ,prečo sa stalo zvykom,všade používať želati nu a stužovače,keď to nie je treba. Stačí nechať dostatočne dlhú dobu odležať v chladničke a je to hlavne aj zdravšie.Inak recept je veľmi dobrý,používam aj ja ho roky už.Závisí len od fantázie,že aké ovocie použijete .Cez leto čerstvé a cez zimu zavárané.
evauhlik
7.8.2014 13:55 | |
+14 -1
nie som odborník, ale myslím si, že želatína nie je škodlivá, dokonca sa odporúča jesť pri problémoch s kĺbmi... stačí si pozrieť zloženie, nie je tam nič hrozné a ak má niekto problém kúpi si AgarAgar to je želatína z rias, bežne sa používa živočíšna želatína... a už sa mi párkrát stalo, že sme koláč do ktorého patrí želatína vyjedali z plechu, pretože som ju nedala a on mi nestuhol :/
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...