Pridať recept

FOTORECEPT: Letná smotanová torta s ovocím

Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
jemný tvaroh
400 g
kyslá smotana
2 PL
cukor práškový
1 ks
vanilkový cukor
3 dl
mlieko
1 balíček
želatina DrOetker
ovocie
piškóty
1 dl
silná čierna káva

postup

1.
Ovocie použijeme podľa chuti, podľa sezóny - ja som použila ríbezle, ktoré som deň vopred ocukrovala a odložila do chladničky aby sa presladili, pretože boli hrozne kyslé a jahody.
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
 
2.
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor vymiešame do hladka. Za hrsť jahôd rozmixujeme. Želatínu namočíme do mlieka, necháme napučať asi 10 minút, potom na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame (NEVARÍME) až sa želatína celkom rozpustí, alebo použijeme želatínový stužovač za studena, s tým nie je toľko roboty
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
3.
Vlažnú želatínu rozdelíme, väčšiu časť zamiešame do tvarohovej hmoty a trochu pridáme aj k rozmixovaným jahodám.
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
4.
Bielu tvarohovú hmotu, červenú jahodovú hmotu, jahody nakrájané na kolieska a ríbezle vrstvíme do vhodnej misky.
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
5.
Na poslednú vrstvu dáme piškóty namočené v silnej káve. Dáme do chladničky, najlepšie cez noc. Môžme robiť aj viacfarebné, rozmixované marhule - žltá, kiwi - zelená, pridané kakao - hnedá a pod.
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
6.
na druhý deň vyklopíme, nakrájame a dobrú chuť...
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Fotorecept: Letná smotanová torta s ovocím
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janna6311
7.8.2014 09:05 | |
+5 -8
Neviem ,prečo sa stalo zvykom,všade používať želati nu a stužovače,keď to nie je treba. Stačí nechať dostatočne dlhú dobu odležať v chladničke a je to hlavne aj zdravšie.Inak recept je veľmi dobrý,používam aj ja ho roky už.Závisí len od fantázie,že aké ovocie použijete .Cez leto čerstvé a cez zimu zavárané.
evauhlik
7.8.2014 13:55 | |
+14 -2
nie som odborník, ale myslím si, že želatína nie je škodlivá, dokonca sa odporúča jesť pri problémoch s kĺbmi... stačí si pozrieť zloženie, nie je tam nič hrozné a ak má niekto problém kúpi si AgarAgar to je želatína z rias, bežne sa používa živočíšna želatína... a už sa mi párkrát stalo, že sme koláč do ktorého patrí želatína vyjedali z plechu, pretože som ju nedala a on mi nestuhol :/